Karayollari bayram nedeni ile ticari özel araç yasaklandi

Haber Arama
İlginizi Çekebilir
Karayollari bayram nedeni ile ticari özel araç yasaklandi

Karayollari bayram nedeni ile ticari özel araç yasaklandi

  

Özel Yük Taşıma İzin Belgesi
Özel İzin Belgesi


     Kurban Bayramı nedeniyle yollarımızdaki taşıt trafiğinin artacağı öngörüldüğünden 15 Haziran 2024 ile 23 Haziran 2024 tarihleri arasındaki (dokuz) günlük süre için ağırlık ve boyutları yasal sınırlarının üzerinde olan araç ve yüklere "ÖZEL İZİN / ÖZEL YÜK TAŞIMA İZİN BELGESİ" düzenlenmeyecektir.

ÖZEL İZİN BELGESİ VE ÖZEL YÜK TAŞIMA İZİN BELGESİ BAŞVURUSU

  1. Sisteme girişler e-Devlet kapısı www.turkiye.gov.tr üzerinden yapılacaktır. Yukarıdaki e-Devlet linkine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.
  2. Başvurudan önce 492 sayılı harçlar kanununa göre 2024 yılı için 10.989,10 TL harcın yatırılmış olması gerekmektedir. İzin Belgesi Harcımı Nasıl Yatırırım. 
  3. İzin Belgesi Başvurusunu Nasıl Yaparım. 
  4. İzin Belgesi Başvurusunu Nasıl Yaparım. Videolu anlatım için 
  5. İzin Belgesi Sorgulama ve Başvuru Takip (İzin Belgesi Başvurumu Nasıl takip edebilirim.) 
  6. İzin Belgesi Başvurusuna Belge Ekleme (İzin Belgesi Başvuruma Nasıl Belge Eklerim.) 
  7. Onaylanmamış İzin Belgemi Nasıl İptal Edebilirim. 
  8. Onaylanmış İzin Belgemi Nasıl Alırım. 
  9. Protokollü taşımalarda kullanılacak, protokol örneğini indirmek için 
  10. Özel İzin Belgesi ve Özel Yük Taşıma İzin Belgesi ile ilgili mevzuatı indirmek için 

GENEL BİLGİLER

  1. Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumlu bulunduğu yol ağı dışındaki yollarda yapılacak taşımalara Özel İzin Belgesi veya Özel Yük Taşıma İzin Belgesi verilebilmesi için; taşımanın yapılacağı yoldan sorumlu kurum veya kuruluştan istenen güzergahta taşıma yapılmasında bir sakınca olmadığının belirtildiği onaylı yazının Genel Müdürlüğümüze iletilmesi ve e-Devlet üzerinden yapılacak izin belgesi müracaat sayfasının güzergah bölümüne eklenmesi gerekmektedir.
  2. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 128. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen ölçülerden en az birine uymayan YÜKSÜZ her bir araç, yarı römorklu araç veya katar için 15 gün süreli Özel İzin Belgesi, YÜKLÜ her bir araç, yarı römorklu araç veya katarla bir taşıma için 15 gün süreli Özel Yük Taşıma İzin Belgesi verilmektedir.
  3. Özel Yük Taşıma İzin Belgesi veya Özel İzin Belgesi almış olan istisnasız her araç izin belgesinde belirtilen taşıma güzergahı üzerinde bulunan Karayolları Denetim İstasyonuna girerek belge, ağırlık, ölçü ve boyut kontrolü yaptırmak zorundadır. Karayolları Denetim İstasyonlarına kontrole girmeden seyrine devam eden araçlara Özel İzin veya Özel Yük Taşıma İzin Belgeleri olsa dahi Karayolları Trafik Kanununun 65/4 maddesi gereğince İdari Trafik Para Cezası uygulanmaktadır.
  4. Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince tescil edilemeyen özel kullanım amaçlı araçlar (Mobil Beton Santrali, Mobil Konkasör, Mobil Lunapark Oyuncağı, Mobil Asfalt Plenti ve Üniteleri, Mobil Konveyör, Mobil Trafo, Mobil Mutfak, Mobil Fırın, Mobil Sahne vb.) için talep edilecek Özel İzin Belgesi müracaatından önce trafik güvenliği açısından (yıl içerisinde onaylanmış) Türk Standardları Enstitüsü (TSE)’den alınacak Teknik Uygunluk Değerlendirme Raporu ile Türkiye Noterler Birliğinden Geçici Plaka alınmış olması gerekmektedir.

AlbanianArabicAzerbaijaniBelarusianBulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPortugueseRomanianRussianSpanishSwedishTurkishBosnian